Het acteertalent van Bertrie Wierenga kwam al op jonge leeftijd boven drijven. Als 10-jarige speelde ze in de musical ‘Oliver Twist’ van Joop van den Ende. Zij volgde al op jonge leeftijd diverse opleidingen zoals onder andere Musicalclass.

Bertrie werd gevraagd voor de audities van de Jeugd dans opleiding Friesland en rondde na twee jaar succesvol deze opleiding af. Gespot door Raymond Guzman danste ze vervolgens vier jaar bij zijn showmusical dansgroep ‘Dance Explosion’. Als 18-jarige werd Bertrie verkozen tot de ‘Next Mata Hari’ in haar woonplaats Leeuwarden.

In gedrevenheid lijkt Bertrie Wierenga overigens ook niet onder te doen voor haar beroemde stadgenote. En die ambitie blijkt ook uit haar CV. Tijdens de officiele opening van Thialf in Heerenveen - waar ook het koninklijk echtpaar in het publiek zat - vervulde zij de hoofdrol in het theaterstuk dat werd opgevoerd op schaatsen.

Uit nieuwsgierigheid en interesse in mensen, maar vooral vanuit het idee dat dit haar goed van pas zou komen bij haar acteerwerk studeerde Bertrie een jaar psychologie.

Vervolgens volgde ze onder leiding van Josja Hamann de opleiding voor theater en televisie bij ‘Le Pavegnon’. Daarna doorliep ze nog ‘De Jaargang’ bij de acteeropleiding van Kemna Training in Amsterdam. Vrijwel direct na die opleiding werd ze gecast voor een vaste bijrol in de serie ‘Celblok H’. Daaropvolgend heeft ze verscheidene gastrollen vervuld voor series en films zoals ‘GTST’, ‘Meisje van Plezier’, ‘de Spa’, ‘Moordvrouw’, ‘Huisvrouwen bestaan niet’ en tal van commercials en theaterstukken. Bertrie bestrijkt daarbij graag een breed palet. Van serieuze rollen tot het spelen van ‘grappige typetjes’; Eind 2017 heeft zij haar hoofdrol vervuld in de kerstmusical Oliver Twist. In het 48hrs filmproject 2017, is zij genomineerd als "Beste actrice".

Intussen gaat de ontwikkeling dóór: Acteerlessen, audities, en samenwerken met inspirerende mensen.

 Bertrie is een talentvolle knapperd met een paar ogen vol passie! Ze is chill om mee te werken en staat open voor ideeën. Kortom een heerlijk mens om in je team te hebben
— Steven de Jong, regisseur
Bertrie Wierenga ken ik van een acteerworkshop. Ze was leergierig en viel op in de groep. Vervolgens heb ik met haar gedraaid bij Moordvrouw. Dat ging zeer goed. Een goede actrice met veel gevoel voor de camera.
— André van Duren, regisseur
Ik ken Bertrie als een enthousiaste en betrouwbare actrice, met wie het prettig samenwerken is.
— Betty Post, castingdirector
Ze vervulde in onze theaterproductie Oliver, de rol van Nancy! We hebben haar leren kennen als een gedreven, fijne kracht. Ze zong avond aan avond de sterren van de hemel en kreeg ( als enige) na elke solo een open doekje van het publiek. Ze acteerde volkomen naturel en open en met respect voor de makers van het stuk. Een baken van professionaliteit. Bovendien was zij voor de 10 kinderen uit de cast een steun en toeverlaat, ontwapenend en lief. We hadden haar, ook in het proces met de jeugdige spelers, niet kunnen missen.
Bertrie was voor ons de gedroomde Nancy. Maar vooral was zij een genot om mee te mogen werken.
— Wilma Hoornstra & Paul Passchier, regisseuse/ choreografe & tekstschrijver/ zangcoach (Passchier & Hoornstra Producties)
Innemende actrice met uitstraling, een zeer geestige timing en ook nog eens een prachtige stem.
— Rebecca Bakker, actrice / scenarioschrijfster
Het werken met Bertrie is een feestje!
Humor combineren met hard werken, dat is Bertrie. Een vakvrouw.
— Wybo Smids, acteur en filmmaker (StudioSmids)
De afgelopen jaren heb ik een aantal keren met veel plezier met Bertrie samengewerkt. Gedreven en vol passie weet ze altijd te verrassen. Op elk vakgebied. Acteren, zingen, dansen. Een multitalent en bezig bijtje waarvan we in de toekomst nog veel meer zullen horen.
— Wilfried Bijma, programmamaker tv (Merlin Producties)

 

Bertrie uitnodigen voor een auditie of direct boeken? Laat je gegevens achter en Bertrie neemt snel contact op.